Foto: Publicitātes foto

"Ford" prezentējis modernizēto "Puma" – kompakto apvidnieku raksturo pilnīgi jauns interjera dizains, liela izmēra digitālais instrumentu panelis un centrālais ekrāns, jaunākās paaudzes savienojamības funkcijas un modernākās braukšanas atbalsta tehnoloģijas.

Jaunajos "Puma" modeļos ir viena litra "EcoBoost Hybrid" dzinējs ar 48 voltu vieglā hibrīda sistēmu, kas palīdz ietaupīt degvielu un maksimālo veiktspēju palielina līdz pat 155 ZS. Sportiskākas braukšanas entuziastiem "Ford Performance" ir izstrādājis "Puma ST Powershift" ar sporta šasiju, atšķirīgu dizainu un specifikācijām, kā arī ar līdz pat 170 ZS maksimālo jaudu, ko velkošajiem riteņiem pievada septiņpakāpju automātiskā pārnesumkārba, kas pieejama arī citiem "Puma" variantiem.

Salona priekšējā daļa ieskauj braucējus sportiskā stilā ar ērtā augstumā novietotiem ekrāniem, kas ir pavērsti pret vadītāju, savukārt fizisko pogu tik pat kā nav, radot vizuāli tīras telpas izjūtu. Jaunās "Puma" vadītāju rīcībā ir 5G mobilo datu pārraides savienojums un virtuālais asistents "Alexa".

Inovatīvas tehnoloģijas braukšanu ar ieslēgtu kruīza kontroli padara daudz dabiskāku, jo automobilis automātiski samazina ātrumu pirms krustojumiem un pagriezieniem, ļauj labāk pārredzēt līkumus diennakts tumšajā laikā un centrālajā skārienekrānā nodrošina skatu no augšas.

"Ford" paziņojis, ka jau šogad tiks prezentēta arī pilnībā elektriskā "Puma Gen-E" – pirmais "Puma" modelis, kas nodrošinās braukšanu tīrā elektriskajā režīmā.

Lai vadītājs vienmēr varētu koncentrēties uz ceļu, viņa rīcībā ir divi liela izmēra ekrāni – pielāgojamais 12,8 collu instrumentu panelis ataino katram vadītājam būtiskāko informāciju, savukārt augstas izšķirtspējas 12 collu centrālais skārienekrāns ļauj pārlūkot un kontrolēt navigācijas kartes, informācijas un izklaides sistēmu, kā arī citas funkcijas, piemēram, salona klimatu un sēdekļu apsildi.

Papildu aprīkojumā ir pieejami jauni priekšējie lukturi "Dynamic Matrix LED" ar prognozējošajām dinamiskajām pagriezienu gaismām.

Bagāžniekā vertikāli var ievietot divus golfa nūju komplektus, un pat ar pieciem pasažieriem salonā bagāžai, iepirkumiem vai suņa būrim atliek vairāk nekā 450 litru telpa.

Klienti var izvēlēties starp "Titanium", "ST-Line" un "ST-Line X" versijas modeļiem. Tiem visiem ir kupeju iedvesmotais eksterjera stils un unikāla dizaina priekšējais bampers, radiatora režģis un vieglmetāla diski. Apkārtējo uzmanību garantēti piesaistīs sešu krāsu palete, kurā tagad ietilpst arī kaktusa pelēkais tonis "Cactus Grey", kas "Puma" iepriekš nebija pieejams, un sānskata spoguļu korpusos iebūvētie lukturi, kas uz zemes projicē "Puma" logo.

Eiropā radītā "Puma" tiek ražota "Ford Otosan" modernajā Krajovas montāžas rūpnīcā Rumānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!