Foto: Publicitātes foto

BMW jaunais 1. sērijas modelis (F70 – rūpnīcas indekss) ir ar augstas efektivitātes dzinējiem, mūsdienīgu dizainu un inovatīviem digitāliem risinājumiem. Jaunais modelis tirdzniecībā būs pieejams no šī gada oktobra.

Jaunajam BMW 1. sērijas modelim raksturīgas tam ierastās hečbeka proporcijas, savukārt automobiļa garums ir palielināts par 42 milimetriem, bet augstums par 25 milimetriem. BMW automobiļiem raksturīgajam priekšējam režģim izstrādāta inovatīva vertikālo un diagonālo joslu struktūra.

Šīs paaudzes 1. sērijas automobilis ir pirmais modelis zīmola klāstā, kas pēc izvēles pieejams ar kontrastējošu jumta krāsojuma apdari, tādējādi papildinot automobiļa sportisko izskatu. Jaunajam modelim virsbūves krāsojums ir pieejams deviņos toņos, kā arī iespējams izvēlēties kādu no četriem "Individual" krāsojumiem.

Papildus pieejama "M" sporta un dizaina pakete, kas jauno 1. sērijas automobili padarīs vēl dinamiskāku. Jauno modeļu klāsta augšgalā ir "BMW M135 xDrive" ar ievērojami uzlabotām veiktspējas īpašībām. BMW "M" modeli darbina 300 ZS četru cilindru dzinējs, un tas sasniedz ātrumu no 0 līdz 100 km/h 4,9 sekundēs.

Arī jaunā automobiļa salonā ir iekļauti dažādi sportiski elementi. Jauna dizaina sēdekļi nodrošina augstu komforta līmeni garākiem braucieniem, un pēc izvēles pieejami sporta "Econeer" sēdekļi, kas izgatavoti no pārstrādāta poliestera. Izmantojot dažādas digitālās tehnoloģijas, ir izdevies ievērojami samazināt pogu un citu vadības ierīču skaitu salonā.

Jauno BMW 1. sērijas automobiļu dzinēji ir daļa no "BMW Group" jaunākās paaudzes modulāro dzinēju klāsta. Jaunā BMW benzīna dzinējs ir apvienots ar 48 voltu hibrīda tehnoloģiju, kas uzlabo gan to efektivitāti, gan jaudas padevi. Jaunās 1. sērijas modeļa veiklību un vadāmības precizitāti uzlabo paaugstinātā virsbūves struktūra un pilnveidotā šasijas tehnoloģija.

Jaunais 1. sērijas BMW piedāvā ievērojami paplašinātu automatizētās braukšanas un stāvēšanas sistēmu klāstu. Standarta aprīkojumā ietilpst braukšanas asistents ar frontālās sadursmes brīdinājuma sistēmu, joslu uzraudzības sistēma, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, kā arī parkošanās asistents. Papildaprīkojumā pieejams joslu kontroles asistents, automātiskais ātruma ierobežošanas asistents un aktīvā kruīza kontrole ar "Stop&Go" funkciju.

Papildu augstas kvalitātes asistenta sistēmām jaunā 1. sērijas BMW standarta aprīkojuma klāsts ir ievērojami paplašināts, iekļaujot arī automātisko gaisa kondicionēšanas sistēmu, "BMW Live Cockpit Plus", tostarp "BMW Maps" navigācijas sistēmu. Papildaprīkojumā ietilpst tālruņa bezvadu uzlāde, "Comfort Access", automātiski aptumšojams iekšējais spogulis un adaptīvi LED lukturi. Jaunajā 1. sērijas hečbekā ir pieejama "BMW iDrive" versija ar "QuickSelect", nodrošinot intuitīvu un ērtu automobiļa funkciju vadību.

Latvijā jauno BMW 1. sērijas automobili varēs iegādāties par ieteicamo mazumtirdzniecības cenu, sākot no 38 680 eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!