Kompānija "Ford" nākamgad ražošanā ieviesīs piepūšamas drošības jostas. Pirmais modelis, kas iegūs piepūšamās aizmugurējo pasažieru drošības jostas, būs apvidus automobilis "Ford Explorer", kas tirdzniecībā nonāks nākamā gada rudenī.

Kā norāda "Ford", tad mūsdienās ir divi būtiskākie elementi, kas ļauj glābt dzīvību avārijā – drošības jostas un drošības spilveni,– tāpēc "Ford" nolēmis tos savā ziņā apvienot. Cilindriskie drošības spilveni integrēti drošības jostā, un tie palīdz vienmērīgāk sadalīt slodzi uz pasažiera krūškurvja.

Tomēr tie ne vienmēr izšausies, bet gan tikai samērā spēcīgas sadursmes gadījumā. Vai drošības jostu spilveni tiks izšauti, vai nē, tiek izkalkulēts vienotajā elektroniskajā blokā, kas vada visas automobiļa drošības sistēmas.

Pēc izstrādātāju vārdiem, piepūšamo drošības jostu izgatavošanas procesā inženieriem nācās saskarties ar vairākām tehnoloģiskām problēmām. Piemēram, šādus drošības spilvenus nedrīkst piepūst ar tradicionālajām piropatronām (gāzu augsto temperatūru dēļ), tāpēc viņiem nācies izmantot speciālu gāzu dzesētāju.

"Ford Explorer" kā pirmais modelis, kurā debitēs jaunā tehnoloģija, izvēlēts tamdēļ, ka Ziemeļamerikā tas ir viens no populārākajiem ģimenes automobiļiem.

Jāatzīmē, ka šāgada vasarā tamlīdzīgu tehnoloģiju izsludināja arī "Mercedes-Benz".

Piedāvājam noskatīties video ar "Ford" piepūšamajām drošības jostām darbībā. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!