Kompānija "Mazda" šāgada martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs "Mazda MX-5" rodstera speciālo versiju, kas izgatavotu par godu šī modeļa 20 gadu jubilejai. Automobilis iegūs "20th Anniversary Edition" piebildi nosaukumā un tiks izgatavots divtūkstoš vienību ierobežotā sērijā.

Speciālās versija rodsters izgatavots uz "Mazda MX-5" modifikācijas bāzes, kas aprīkota ar 126 zirgspēku jaudīgu 1,8-litru benzīna dzinēju, un būs pieejama sarkanā, baltā vai zilā virsbūves krāsā.

No standarta modeļa speciālais "20th Anniversary Edition" atšķirsies ar hromētām eksterjera detaļām, ieskaitot radiatora dekoratīvā režģa rāmi, durvju rokturus un miglas lukturu ietvara gredzenu, kā arī 17-collu riteņu diskiem ar jubilejas logotipu.

Atgādināsim, ka vēl pērn "Mazda" ieviesa "MX-5" modeļa jubilejas versiju, kas bija paredzēta tikai Japānas tirgum. Šis automobilis bija pieejams tikai baltā virsbūves krāsā un tika aprīkots ar 160 ZS divlitru benzīna dzinēju.

Tāpat atgādināsim, ka "Mazda MX-5" modelis debitēja 1989.gadā. Pēc 11 gadiem šis rodsters iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā vispārdotākais atvērtā virsbūves tipa automobilis pasaulē. Līdz šim visā pasaulē pārdots aptuveni 860 tūkstoši šī modeļa vienību.

Apskati lietotu "Mazda MX-5" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!