Amerikāņu kompānijas "Shelby Supercars" (SSC) modernizētais "Ultimate Aero" modelis kļūs par visjaudīgāko un visātrāko sērijveida automobili pasaulē, tādējādi pārspējot nesen uzstādīto 1200 ZS jaudīgā "Bugatti Veyron Super Sport" ātruma rekordu 431 km/h.

"SSC Ultimate Aero II" tiks aprīkots ar 6,8-litru V8 biturbo benzīna dzinēju, kas attīsta 1350 zirgspēku jaudu. Lai panāktu pēc iespējas mazāku superauto svaru, tā virsbūve pamatā būs izgatavota no oglekļa šķiedras. No šī materiāla būs izgatavoti arī 19 collu riteņu diski (katrs no tiem svērs nepilnus sešus kilogramus) – ražotājs apgalvo, ka tādi tiks izmantoti pirmo reizi sērijveida autobūvē.

Rezultātā 1179 kilogramus smagais amerikāņu superauto no vietas līdz 100 km/h paātrināsies nepilnās trīs sekundēs un spēs sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 443 km/h.

Pirmie "SSC Ultimate Aero II" spēkrati tiks izgatavoti nākamā gada vidū, bet tirdzniecībā nonāks 2011.gada beigās. ASV tirgū pasaulē visātrākais sērijveida automobilis maksās no 970 tūkstošiem dolāru (no 492 tūkstošiem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!