Kompānija "Land Rover" izstrādājusi apvidus automobiļa "Discovery" bruņoto versiju "Armored", kas atbilst Eiropas "B6" ballistiskajam drošības standartam.

Šāds bruņojums pasargā pasažierus no šāvieniem ar 7,62 kalibru, piemēram, no Kalašņikova automāta, kā arī no trieciena viļņa, kādu rada 15 kilogramu trotila sprādziens. Savukārt apvidus automobiļa grīda izturēs divu granātu ("DM51") sprādzienu.

Automobiļa virsbūves bruņojums un biezie stikli tā svaru palielinājuši līdz 3550 kilogramiem. Tāpat bruņotajam apvidniekam ir stingrāka balstiekārta, spēcīgākas bremzes un speciālas "Goodyear" riepas.

Par papildus samaksu "Armored" modifikācijai pieejama sirēna un diožu signāllukturi, kas novietoti aiz radiatora dekoratīvā režģa. Tāpat pieejama motortelpas autonomā ugunsdzēšanas sistēma, papildus akumulators, komunikācijas sistēma un speciāla izplūdes sistēma.

"Land Rover Discovery Armored" aprīkots ar pieclitru V8 benzīna dzinēju, kas attīsta 375 zirgspēku jaudu un 510 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h šis bruņotais apvidnieks paātrināsies 10,2 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!