Kompānijas "Honda" vadītājs Takanobu Ito oficiāli paziņojis par ražotāja plānu tirdzniecībā ieviest leģendārā superauto "NSX" (attēlā) pēcteci, ziņo vietējie mediji. Kad šāds automobilis būtu gaidāms, pagaidām nav zināms. Ito vien precizējis, ka tirgū šobrīd pēc tamlīdzīgiem superauto ir pieprasījums, un "hondai ir uz to jāatbild".

Jaunā "Honda NSX" superauto izstrāde tika pārtraukta 2008.gadā globālās ekonomiskās recesijas dēļ. Tobrīd projekts jau bija noslēguma fāzē, par ko liecināja spiegu fotoattēli no "Honda" izmēģinājuma prototipa braucieniem Nirburgringas trasē.

Iepriekš tika pieļauts, ka jaunais "Honda NSX" iegūs vidusmotora komponējumu un 10 cilindu dzinēju, tomēr 2009.gadā Ito paziņoja, ka autoražotājs izskata iespēju ieviest "ekoloģiski tīru superauto ar lieliskiem dinamiskajiem raksturlielumiem". Pēc viņa vārdiem, V10 motoru ēra ir beigusies.

Atgādināsim, ka līdzšinējais "Honda NSX" modelis tika ražots 15 gadus – no 1990. līdz 2005.gadam. Tam bija vidusmotora komponējums, aizmugurējo riteņu piedziņa un V6 dzinējs ar 290 ZS jaudu.

Piedāvājam noskatīties 90.gadu video, kur leģendārais F1 pilots Airtons Senna izmēģina tobrīd jauno "Honda NSX-R". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!