Kompānija "MINI" drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs konceptuālu trīsdurvju hečbeku "Rocketman", kas būs vismazākais un visekonomiskākais šīs markas mūsdienu automobilis.

"MINI Rocketman" ir tikai 3419 milimetru garš, kas ir par vairāk nekā 30 centimetriem īsāks nekā "Cooper" modelis. Pēc savām proporcijām konceptuālais hečbeks ir līdzīgs klasiskajam "Mini" modelim pagājušā gadsimta 60.gados.

Četrvietīgā prototipa virsbūve izgatavota no oglekļa šķiedras. "MINI Rocketman" vidējais degvielas patēriņš ir vien trīs litri uz 100 km, tomēr ražotājs pagaidām neatklāj detalizētāku informāciju par tā tehniskajiem risinājumiem. Pēc provizoriskas informācijas, koncepts aprīkots vai nu ar jaunu "BMW" trīscilindru dīzeļdzinēju vai arī hibrīda spēka agregātu.

"MINI Rocketman" konceptam ir panorāmas stikla jumts ar izgaismotu Lielbritānijas karogu. Salonā ir multimediju izklaides sistēma "MINI Connected". Neskaitot audio un navigācijas sistēmu, tā paredz arī 3D attēlu projekciju. Sistēma vadāma ar speciālu vadības sviru uz stūresrata.

Piedāvājam noskatīties video ar "MINI Rocketman". Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!