Zviedru superauto ražotājs "Koenigsegg" drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs sava jaunākā modeļa "Agera" īpaši sportisko modifikāciju "R". Automobilis būs darbināms arī ar bioetanolu (E85).

"Koenigsegg Agera R" aprīkots ar pieclitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 1115 zirgspēku jaudu un 1200 Nm griezes momentu. Motors sajūgts ar septiņpakāpju automātisko divsajūgu pārnesumkārbu. Iepriekšminētos dzinēja tehniskos raksturlielumus iespējams sasniegt, kā degvielu izmantojot bioetanolu. Ar tradicionālo benzīnu "R" modifikācijas jauda būs 940 ZS, bet griezes moments – 1100 Nm.

Īpaši sportiskā automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Ražotājs vien norāda, ka "R" modifikācija būs aprīkota ar speciālām "Michelin" riepām, kuras spējīgs izturēt braukšanas ātrumu līdz 419 km/h.

Atgādināsim, ka "Koenigsegg Agera" standarta versija aprīkota ar 4,7-litri V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 910 ZS un 1100 Nm. Līdz 100 km/h šāds automobilis paātrinās 3,1 sekundē un maksimāli sasniedz 390 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!