Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Audi" publicējusi pirmās oficiālās dizaina skices jaunajam kompaktās klases apvidus automobilim "Q3". Plašākai publikai "Audi Q3" tiks prezentēts šomēnes notiekošajā Šanhajas autoizstādē, bet tirdzniecībā tas nonāks rudenī.

"Audi Q3" kopgarums ir 4,4 metri, kas ir par 20 centimetriem mazāk nekā jau pazīstamajam "Q5" modelim. Eiropas tirgū tas tiks piedāvāts ar divlitru dīzeļdzinēju, kas atkarībā no modifikācijas attīsta 140 vai 170 zirgspēku jaudu. Vēl būs pieejams arī 1,4- un divu litru benzīna turbopūtes motors ar attiecīgi 160 un 211 ZS. Visiem dzinējiem būs pieejama "Start&Stop" sistēma un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma.

Jaunais "Audi" apvidus automobilis būs pieejams kā versija ar tikai priekšējo, tā arī visu riteņu piedziņu (ar "Haldex" viskosajūgu). Pilnpiedziņas variantā "Audi Q3" par papildus samaksu varēs aprīkot ar "off-road" pakotni, kas paredz augstāku klīrensu un automobiļa apakšas aizsardzību.

Pēc provizoriskas informācijas, "Audi Q3" Eiropas tirgū maksās no 29 tūkstošiem eiro. Tā ražošanu plānots organizēt "SEAT" rūpnīcā Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!