Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Škoda" rūpnīcā Čehijā ražošanā nonācis "Rapid" modelis. Jaunā automobiļa izlaidei autoražotājs plāno izmantot 17 rūpnīcas cehus un būtiski modernizēt esošās montāžas līnijas.

"Škoda" plāno uzlabot ierīces, kas paredzētas "Rapid" modeļa virsbūvju un mērinstrumentu paneļu montāžai. Modernizācijai tiks pakļauts arī konveijers, kurā automobilis tiek uzpildīts ar tehniskajiem šķidrumiem. Pēc visa ražošanas procesa pilnveidošanas izlaides kapacitāte šajā rūpnīcā pieaugs par trešdaļu.

Vēlāk šajā rūpnīcā "Škoda" uzsāks jaunās paaudzes "Octavia" modeļa ražošanu.

Jau rakstījām, ka "Škoda Rapid" tirdzniecībā Eiropā nonāks rudenī un tiks pozicionēts starp "Fabia" un "Octavia" modeli.

Sākotnēji "Škoda Rapid" būs pieejams ar 1,2-litru benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 75, 86 vai 105 zirgspēkus. Tāpat būs pieejams 1,4-litru turbopūtes motors ar 122 ZS. No dīzeļdzinējiem tiks piedāvāts 1,6-litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 90 ZS (230 Nm) vai 105 ZS (250 Nm). Transmisijas – piecu un sešu pakāpju mehāniskā, kā arī septiņpakāpju sekvenciālā "DSG".

Pēc provizoriskas informācijas, Eiropā jaunais modelis maksās aptuveni 13 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!