Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" šodien oficiāli atklājusi modeli "2008", kā attēli internetā bija nonākuši jau nedēļas nogalē. Šobrīd kļuvusi zināma arī oficiālā informācija par franču konkurentu šobrīd tirgū populārajiem "Nissan Juke" un "Opel Mokka".

Kā jau bija gaidāms, "Peugeot 2008" tapis uz "208" hečbeka bāzes. Tā kopgarums ir 4,16 metri, kas ir par 25 cm vairāk nekā "Nissan Juke". Lai arī vizuāli "2008" un "208" ir līdzīgi, mazā apvidus automobiļa gadījumā autovadītāja sēdpozīcija ir augstāka, bet virsbūvē izmantoti arī nekrāsotas plastmasas paneļi pa perimetru, lai uzsvērtu tā "apvidnieciskumu".

"Peugeot 2008" būs pieejams tikai un vienīgi ar priekšējo riteņu piedziņu. Tomēr vismaz kaut kādas apvidus pārgājības spējas tam nodrošinās ne tikai augstāks klīrenss, bet arī "Grip Control" vilkmes kontroles sistēma, kas aizgūta no gabarītos lielākā apvidus automobiļa "3008".

Dzinēji mazajam apvidus automobilim būs aizgūti no "208" hečbeka, ieskaitot arī jauno 1,2-litru trīscilindru turbopūtes benzīna dzinēju. Tāpat būs pieejams arī 1,4- un 1,6-litru dīzeļmotori.

Detalizētāka informācija tiks publicēta līdz ar "Peugeot 2008" debiju martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!