Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Aston Martin" modernizējusi četrdurvju kupeju "Rapide", kas tagad kļuvusi jaudīgāka un ieguvusi piebildi "S" modeļa nosaukumā.

"Aston Martin Rapide S" aprīkots ar 5,9-litru V12 benzīna atmosfērisko dzinēju, kāds pieejams arī "DB9" modelim. Turklāt šis motors novietots par 19 milimetriem zemāk nekā līdzšinējais, pazeminot smaguma centru. Dzinējs attīsta 558 zirgspēku jaudu un 620 ņūtonmetru griezes momentu, kas ir par attiecīgi 81 ZS un 20 Nm vairāk nekā līdzšinējam "Rapide".

Jaunais motors ļāvis uzlabot arī dinamiskos raksturlielumus. "Aston Martin Rapide S" līdz 100 km/h paātrinās 4,9 sekundēs, kas ir par 0,4 sekundēm ātrāk nekā līdz šim. Savukārt maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 309 km/h līdzšinējo 303 km/h vietā. Tāpat ražotājs norāda, ka jaunais dzinējs ir ekonomiskāks par priekšteci.

"Aston Martin Rapide S" modelim ir adaptīvā balstiekārta ar trim darbības režīmiem – "Normal", "Sport" un "Track". Atkarībā no izvēlētā režīma tiek izmanīti raksturlielumi balstiekārtai, akseleratora pedāļa atsaucībai un stūres sistēmai.

Modernizētajā versijā atjaunināts arī automobiļa dizains. Pamanāmākās atšķirības ir jaunais radiatora dekoratīvais režģis, kas ieturēts "V12 Zagato" superauto sitlā, un citāds aizmugurējais spoileris.

Savukārt interjerā tagad tiek piedāvāta arī melni lakota koka apdare un nolaižamas aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, ļaujot bagāžas nodalījuma tilpumu palielināt līdz 900 litriem.

Tirdzniecībā "Aston Martin Rapide S" nonāks šāgada februārī. Neskatoties uz veiktajiem uzlabojumiem, modeļa cena paliks nemainīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!