Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Lamborghini" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē žurnālistiem prezentējusi ekskluzīvo superauto "Veneno" (inde – tulk. no spāņu val.), kas kopumā tiks izgatavots trīs vienību ierobežotā sērijā. Automobilis izgatavots par godu markas 50 gadu jubilejai.

"Lamborghini Veneno" aprīkots ar 6,5-litru V12 dzinēju, kas attīsta 750 zirgspēku jaudu – par 50 ZS vairāk nekā "Aventador" superauto. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Pilnpiedziņas superauto līdz 100 km/h paātrinās 2,8 sekundēs un maksimāli sasniedz 355 km/h.

Ekskluzīvais superauto izgatavots uz "Aventador" modeļa oglekļa šķiedras monokoka, arī virsbūves paneļi tam izgatavoti no kompozītmateriāliem. "Veneno" ir par 125 kg vieglāks nekā "Aventador" - tā svars ir 1450 kg, tādējādi masas un jaudas attiecība tam ir 1,93 kilogrami uz zirgspēku.

Vēl "Lamborghini Veneno" aprīkots ar regulējamu aizmugurējo antispārnu, riteņu diskiem (priekšā 20 collu, aizmugurē – 21 collas) ar centrālo stiprinājumu, kā arī keramiskajām bremzēm.

Katrs no "Veneno" trim eksemplāriem būs krāsots vienā no Itālijas karoga krāsām – sarkanā, baltā un zaļā. Visi trīs superauto par 3,6 miljoniem eiro katrs jau esot pārdoti un pie klientiem nonāks šāgada laikā. Ženēvas izstādē eksponēts šī superauto izmēģinājuma prototips, kā turpmākais liktenis pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!