Foto: Publicitātes foto
Atjaunotā automobiļu marka "Datsun" prezentējusi savu pirmo modeli – "Go" hečbeku. Tirdzniecībā Indijā, Indonēzijā, Dienvidāfrikā un Krievijā "Datsun Go" nonāks jau nākamagad. Indijā šis automobilis maksās no 350 tūkstoš rūpiju (3 140 latu).
"Datsun Go" izgatavots uz "Nissan Micra" platformas. Automobiļa kopgarums ir 3 785 milimetri, bet riteņu garenbāze – 2 450 mm. "Datsun" jaunais modelis ir gabarītos nedaudz mazāks par "Nissan Micra".

Lai ekonomētu līdzekļus, izstrādātāji pārnesumkārbas vadības sviru novietojuši uz centrālās konsoles, bet stāvbremzes sviru – zem stūresrata.

Hečbeks aprīkots ar 1,2 litru benzīna dzinēju, kas aizgūts no "Nissan Micra". Šis atmosfēriskais motors attīsta 76 zirgspēku jaudu un 104 ņūtonmetru griezes momentu. Trīscilindru agregāts tiek sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. "Datsun Go" dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti; salīdzinājumam – "Nissan Micra" ar šo pašu dzinēju līdz 100 km/h paātrinās 14,2 sekundēs.

Ar "Datsun Go" izstrādi Indijā nodarbojās kā japāņu "Nissan", tā arī vietējie inženieri.

Interesanti, ka atjaunotās "Datsun" markas modeļi Krievijā tiks projektēti uz "Lada Kalina" platformas un procesā piedalīsies "AvtoVAZ" inženieri.

"Datsun" auto marka tika radīta 1931. gadā (tobrīd kā "Datson"), ko jau pēc diviem gadiem pārņēma "Nissan". Šī marka tika likvidēta 1986. gada maijā. "Datsun" plašāk pazīstams ar "Fairlady" rodsteriem un "Z" sērijas kupejām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!