Foto: Publicitātes foto

Itālijas automobiļu virsbūvju dizaina kompānija "Zagato" par godu "Aston Martin" markas 100 gadu jubilejai izgatavojusi divus ekskluzīvus spēkratus. Vienu no tiem pasūtinājis amerikāņu auto kolekcionārs Pīters Rīds, bet otru – kāds Japānas uzņēmējs, kurš vēlējies palikt anonīms.

Amerikānim izgatavotais spēkrats "DB9 Spyder Zagato Centennial" tapis uz "Aston Martin DB9 Volante" bāzes. Automobiļa dizains ieturēts "DB7 Zagato" modeļa stilā, kas pirms 11 gadiem tika izgatavots 99 vienību ierobežotā sērijā.

Tehniskā ziņā unikālais kabriolets palicis bez izmaiņām salīdzinājumā ar modeli, uz kā bāzes tas tapis. "DB9 Spyder Zagato Centennial" aprīkots ar to pašu "DB9" modeļa 5,9 litru V12 dzinēju, kas attīsta 517 zirgspēku jaudu, un sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Līdz 100 km/h spēkrats paātrinās 4,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 295 km/h.

Savukārt Japānas klientam izgatavots "DBS Zagato Centennial" uz "DBS" kupejas bāzes. 517 ZS jaudīgā automobiļa interjers, kā arī tehniskie risinājumi ir tādi paši kā sērijveida modelim.

Atgādinām, ka pirms pāris gadiem "Aston Martin" un "Zagato" kopīgi radīja "V12 Zagato" kupeju, kas aprīkota ar jau pazīstamo 517 ZS jaudīgo V12 dzinēju. Viens no 150 šādiem saražotajiem "Aston Martin V12 Zagato" nesen reģistrēts arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!