Foto: Publicitātes foto
Franču kompānija "Genty" publicējusi jaunu informāciju par savu topošo "Akylone" superauto, kas izstrādes stadijā ir jauno 2011. gada. Salīdzinājumā ar gaidāmā superauto iepriekšējo versiju jaunā motors padarīts lielāks un jaudīgāks, tādējādi dinamikā sacenšoties ar pasaulē visātrāko sērijveida automobili "Bugatti Veyron Super Sport".

Sākotnēji "Genty Akylone" bija plānots aprīkot ar 4,8 litru V8 motoru, tomēr tagad francūži izdomājuši spēka turbomotora tilpumu palielināt līdz sešiem litriem un sasniegt līdz 1200 zirgspēku jaudu un 1200 ņūtonmetru griezes momentu. Savukārt septiņpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba aizstāta ar sešpakāpju. Superauto masa gan paliek iepriekšējā – 1100 kilogramu ar izsvarojumu pa riteņu asīm proporcijā par labu aizmugurējai.

Rezultātā "Genty Akylone" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 2,7 sekundēs, līdz 200 km/h – 7,2 sekundēs; bet 300 km/h robežu tas pārsniegs pēc 14 sekundēm no starta. Maksimālais braukšanas ātrums paredzēts 350 km/h.

Arī vizuāli "Genty Akylone" eksterjers būtiski nav mainīts salīdzīnājumā ar nu jau trīs gadus veco prototipu. Savukārt interjers gan ir būtiski pārveidots, uzstādot jaunu priekšējo un mērinstrumentu paneli.

Pagaidām 1200 ZS jaudīgā franču superauto projekts eksistē tikai "uz papīra". Šobrīd kompānijai pietrūkst līdzekļu reāla demonstrācijas automobiļa izgatavošanai. "Genty" vadība jau vērsusies pie potenciāliem investoriem Ķīnā, Katarā, ASV un Krievijā.

Ja projektam izdosies piesaistīt finansējumu, "Genty" plāno "Akylone" superauto izgatavot vien 25 vienību ierobežotā sērijā – 15 ar kupejas un 10 ar rodstera virsbūvi. Automobiļa iespējamā cena pagaidāma netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!