Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" oficiāli atklājusi jaunās, nu jau piektās paaudzes "Corsa" modeli, kas plašākai sabiedrībai klātienē pirmo reizi tiks parādīts oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē. Automobiļa dizains ieturēts mazā "Adam" stilā un šajā modelī devitē arī jaunais viena litra trīscilindru turbomotors.

Viena litra benzīna turbomotors būs pieejams divās variācijās – ar 90 vai 115 zirgspēku jaudu, kamēr griezes moments abās modifikācijās sasniegs 170 ņūtonmetru. Dzinējs jau standartā aprīkots ar "Start&Stop" sistēmu.

Tāpat jaunajam "Opel Corsa" pieejams 1,4 litru turbopūtes četrcilindru motors, kas attīsta 100 ZS un 200 Nm, kā arī 1,2 un 1,4 litru atmosfēriskais dzinējs ar attiecīgi 70 un 90 ZS.

No dīzeļmotoriem pieejams 1,3 litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 75 un 95 ZS. Transmisijas – piecu un sešu pakāpju manuālā, ārī sešpakāpju automātiskā.

Piektās paaudzes "Opel Corsa" ir ar modernizētu šasiju. Automobilim salīdzinājumā ar priekšteci smaguma centrs samazināts par pieciem milimetriem. Būtiski uzlabota ir arī balstiekārta, tāpēc autoražotājs sola, ka šim modelim būs vēl azartiskāka vadāmība.

Klients varēs izvēlēties vienu no diviem šasijas variantiem – "Sport" vai "Comfort". Tās atšķiras ar atsperu, amortizatoru un stūres sistēmas regulējumu. Piemēram, "Sport" versijā hečbeka klīrenss ir samazināts par 20 mm un jau standartā ir aprīkots ar 17 collu riteņu diskiem, kādi "Comfort" modifikācijā nav.

Jaunajam modelim būs pieejama "IntelliLink" multimediju sistēma ar septiņcollu sārienjutīgo ekrānu, "Bluetooth" saskarni, navigāciju un balss vadības sistēmu "Siri Eyes Free". Sistēma spējīga sinhronizēties ar ārējām ierīcēm, kas darbojas ar "iOS" vai "Android" operētājsistēmu. Viedierīci var iestatīt arī speciālā turētājā "FlexDock".

Papildus aprīkojumā ir dažādas elektroniskās drošības sistēmas, automātiskais tālo gaismu pērslēdzējs uz tuvajām, kalnā braukšanas asistents, biksenona lukturi, atpakaļskata video kamera, automātiskā stāvvietā novietošanas sistēma, stūres apstilde u.c. ekstras.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!