Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Toyota" paziņojusi, ka uz vienu gadu ražošanā atjaunos klasisko "Land Cruiser 70" apvidus automobili speciāli Japānas tirgum. Ražošanā tas tiek atjaunots ne tikai, lai svinētu modeļa 30 gadu jubileju, bet arī tāpēc, ka pēc tā Japānā joprojām ir samērā augsts pieprasījums.

"Toyota Land Cruiser 70" ražošana savulaik tika pārtraukta 2004. gadā, tomēr tas joprojām ir pieejams atsevišķos pasaules reģionos, piemēram, Austrālijā un dažās Āzijas valstīs.

Ražošanā atjaunotais modelis būs pieejams standarta piecdurvju versijā, kā arī pikapa versijā ar divām sēdekļa rindām un kravas kasti.

"Toyota Land Cruiser 70" būs aprīkots ar modernizētu četrlitru V6 benzīna motoru, kam ir alumīnija cilindru bloks. Spēka agregāts attīsta 231 zirgspēka jaudu un 360 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Pēc ražotāja datiem, apvidnieka vidējais degvielas patēriņš būšot 15,1 litrs uz 100 km.

Savulaik 1984. gadā debitējušajam modelim "Toyota" nedaudz modernizējusi dizainu – tam ir jauna veidola radiatora dekoratīvais režģis, motora pārsegs un priekšējie lukturi ar tajos integrētiem pagrieziena rādītājiem. Jau standartā "Toyota Land Cruiser 70" būs aprīkots ar gaisa drošības spilveniem, bremžu pretbloķēšanās sistēmu ABS un borta datoru.

"Toyota" plāno šim modelim saņemt ap 200 pasūtinājumu mēnesi. Automobiļa cena būs no 3,6 miljoniem jenu (26 183 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!