Foto: Publicitātes foto
"Mercedes-Benz" prezentējis savu jaunāko superauto "AMG GT", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "SLS AMG" modeli. Jaunais spēkrats tirgū konkurēs ar "Porsche 911" un "Jaguar F-Type Coupe".

"Mercedes-AMG GT" izgatavots uz šasijas ar vieglu alumīnija rāmi, kā arī ir aprīkots ar jaunu motoru, kas pieejams divās veiktspējas modifikācijās. Bāzes versijā četrlitru biturbo V8 attīstīs 462 zirgspēkus (600 Nm), bet jaudīgākajā "S" versijā – 500 ZS un 650 Nm.

Tāpat kā līdz šim "AMG" nodaļas spēkratiem, arī šis spēka agregāts tiks komplektēts ar rokām – viens inženieris atbild par konkrēto izgatavoto motoru. Transmisija – septiņpakāpju sekvenciālā, kas uzstādīta automobiļa aizmugurējā daļā.

Bāzes versijā "Mercedes-AMG GT" sver 1,54 tonnas, bet "S" modifikācijā – 1,57 tonnas. Izsvarojums pa riteņu asīm būs proporcijā par labu aizmugurējai asij. Masas un jaudas attiecība būs vismaz 3,08 kilogrami uz zirgspēku.

Ar 462 ZS motoru "Mecedes-AMG GT" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies četrās sekundēs, bet ar 500 ZS versijā – 3,8 sekundēs. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums pārsniegs 300 km/h atzīmi.

Izplūdes sistēmas skanējums būs atkarīgs no izvēlētā darbība režīma – no "komforta" līdz "sacīkšu". Bāzes versijai būs pašbloķējošais diferenciālis, kamēr "S" modifikācijai – tā elektroniskā imitācija. Tāpat būs pieejamas keramiskās bremzes.

"Mercedes-AMG GT" aprīkojumā būs adaptīvie priekšējie lukturi, atpakaļskata kamera, ceļazīmju atpazīšanas, kā arī virkne citu drošības sistēmu.

Plašākai sabiedrībai "Mercedes-AMG GT" pirmo reizi tiks parādīts oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē, bet tirdzniecībā jaunais superauto nonāks nākamā gada martā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!