Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi "F-Type" modeļa kupeju. Turklāt šis modelis ieguvis arī īpaši sportisko modifikāciju "R", kas aprīkota ar 550 zirgspēku jaudīgu V8 kompresormotoru.

"Jaguar F-Type R Coupe" komplektēts ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 550 ZS un 680 Nm. No vietas līdz 100 km/h tas spējīgs paātrināties 4,2 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 300 kmh/ atzīmes.

"F-Type" kupejai, tāpat kā rodsteram, vēl būs pieejams arī trīslitru V6 kompresormotors ar 340 un 380 zirgspēku jaudu, kas nodrošina attiecīgi 260 un 275 km/h maksimālo braukšanas ātrumu. Jebkurā no modifikācijām dzinējs tiek sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Jaguar F-Type Coupe" kopgarums, platums un riteņu garenbāze ir tāda pati kā rodsteram. Tomēr kupeja ir par 13 mm augstāka nekā rodsters. Turklāt kupeja atkarībā no versijas ir par 15 līdz 20 kg vieglāka nekā šī modeļa versija ar nolaižamo jumtu.

Par papildus samaksu "V6 S" un "V8 R" modifikācijām varēs iegādāties keramiskās bremzes, kuras ir par 21 kg vieglākas nekā standarta bremžu mehānismi.

Tāpat papildus aprīkojumā šim alumīnija automobilim būs pieejams panorāmas stikla jumts. Turklāt kupejai ir ievērojami lielāks bagāžas nodalījums nekā rodsteram – 315 litru pret 200 l.

Tirdzniecībā Eiropā "Jaguar F-Type Coupe" nonāks nākamā gada martā. Visjaudīgākā modifikācija "V8 R" maksās 85 tūkstošus sterliņu mārciņas (101 198 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!