Foto: Publicitātes foto

"Lexus" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējis jaunās paaudzes "RX" apvidus automobili. "Lexus RX" izrādījies vispopulārākais šīs markas modelis, kas savas pastāvēšanas vēsturē realizēts jau 2,1 miljonā vienību.

Jaunā "Lexus RX" dizains ieturēts markas jaunāko modeļu, īpaši gabarītos mazākā "NX" apvidnieka stilā. Automobilim ir milzīgs radiatora dekoratīvais režģis, diožu lukturi, kā arī 20 collu riteņi (par papildus samaksu) līdzšinējo 19 collu vietā.

Jaunā apvidus automobiļa interjerā ir multimediju sistēma ar 12,3 collu ekrānu, aizmugurējo sēdekļu apsilde, panorāmas stikla jumts, kā arī 11,6 collu ekrāni aizmugurē sēdošo pasažieru ērtībām.

"Lexus" norāda, ka jaunā "RX" virsbūve un šasija ir stingrāka nekā priekštecim, turklāt uzlabota ir arī salona skaņas izolācija. Pirmo reizi "Lexus RX" būs pieejams ar adaptīvajiem amortizatoriem.

Sākotnēji "Lexus RX" būs pieejams kādā no divām modifikācijām – "RX 350" un "RX 450h". Pirmā no tām aprīkota ar 3,5 litru V6 benzīna motoru, kas attīsta 300 zirgspēku jaudu un ir sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Otrā modifikācija aprīkota ar 300 ZS jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno V6 benzīna dzinēju un elektromotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!