Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Fiat" pašlaik notiekošajā Stambulas autoizstādē prezentējusi jaunu sedanu "Aegea", kas markas piedāvājumā aizstās "Linea" modeli.

"Fiat Aegea" itālieši izstrādājuši sadarbībā ar Turcijas kompāniju "Tofas", kuras rūpnīcā šis automobilis tiks arī ražots. Pie jaunā modeļa izstrādes trīs gadus strādājuši divi tūkstoši cilvēku.

Jaunais sedans ir 4,5 metrus garš, bet tā riteņu garenbāze ir 2,64 m, kas ir par 37 milimetriem vairāk nekā priekštecim. "Fiat" norāda, ka jaunā modeļa salonā ērti varot sakāpt pieci pasažieri, bet bagāžas nodalījuma tilpums ir 510 litri.

"Fiat Aegea" piedāvājumā ir divi "Multijet II" saimes dīzeļmotori un divi benzīna dzinēji ar jaudu no 95 līdz 120 zirgspēkiem. Motori atkarībā no klienta vēlmes tiek sajūgti ar manuālo vai automātisko pārnesumkārbu. Detalizētāku informāciju par dzinējiem autoražotājs pagaidām neatklāj, vien norāda, ka ar dīzeļmotoru sedans patērēšot mazāk nekā četrus litrus degvielas uz 100 km.

Jaunā itāliešu un turku kopražojuma sedana aprīkojumā pieejama multimediju sistēma "Uconnect" ar piecu collu skārienjutīgo ekrānu, "Bluetooth", balss vadību un "TomTom" navigācijas sistēmu. Par citām opcijām un bāzes aprīkojumu "Fiat" pagaidām detalizētāku informāciju neatklāj.

Tirdzniecībā Eiropā "Fiat Aegea"nonāks novembrī.

Pēc ārvalstu mediju informācijas, "Aegea" nav tikai tiešs "Linea" sedana aizstājējs. Ap šo modeli "Fiat" veidos jaunu modeļu saimi, kura aizstās arī novecojušo "Bravo". Vēlāk "Fiat Aegea" saimi papildināšot arī universālis un hečbeks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!