Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" oficiāli prezentējusi sedanu "Talisman", kas aizstās līdzšinējo "Laguna" modeli un ir gabarītos ievērojami lielāks. Plašākai sabiedrībai "Renault Talisman" pirmo reizi tiks parādīts rudenī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē, kad tikšot parādīts arī šī modeļa universālis.

"Renault Talisman" izgatavots uz "Renault-Nissan" modulārās platformas "CFM", kas jau izmantota jaunā "Espace" modeļa pamatā, kā arī ir pazīstama no apvidus automobiļiem "Nissan Qashqai", "X-Trail" un "Renault Kadjar".

Vidējās klases sedana kopgarums ir 4,85 metri, platums – 1,87 metri; augstums – 1,46 metri; bet riteņu garenbāze – 2,81 metrs. Tādējādi modelis ir par 16 centimetriem garāks un par sešiem centimetriem platāks nekā līdzšinējā "Laguna". Bagāžas nodalījuma tilpums tam ir 608 litri.

"Renault Talisman" būs pieejams ar 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 150 vai 200 zirgspēku jaudu. Tas tiks sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Tāpat automobilim būs pieejams 1,5 litru dīzeļmotors, kas attīsta 150 ZS. Vēl pircēju izvēlei tiks piedāvāts 1,6 litru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 130 vai 160 ZS. Dīzeļmotors ar vismazāko jaudu būs pieejams ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet visi pārējie jau standartā tiks sajūgti ar automātisko transmisiju.

Franču sedanam būs "4Control" šasija un "Multi-Sense" sistēma, kas ļauj mainīt regulējumu amortizatoriem, stūres sistēmai un transmisijai, kā arī dzinēja skanējumam. Pavisam paredzēti pieci šasijas elektronikas iestatījumi – "Eco", "Comfort", "Neutral", "Sport" un individualizējamais "Perso". Pēdējā no tiem autovadītājs varēs arī mainīt salona diožu apgaismojuma krāsu (zaļu, sarkanu, baltu, sarkanu vai purpura), mērinstrumentu paneļa grafiku un sēdekļu masāžas intensitāti.

"Renault Talisman" tiks ražots Francijā, bet tirdzniecībā nonāks vēl līdz gada beigām. Tirgū tas konkurēs ar "Peugeot 508", "Ford Mondeo", "Škoda Superb" un pat "Volkswagen Passat".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!