Foto: Publicitātes foto
"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis jaunās paaudzes C-klases modeļa kupeju. Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā tas nonāks vēl līdz gada beigām.

Salīdzinājumā ar priekšteci jaunā C-klases "Coupe" ir par 95 milimetriem garāka un par 40 mm platāka, bet riteņu garenbāze tai palielināta par 80 mm. Savukārt klīrenss divdurvju automobilim ir par 15 mm zemāks nekā šī modeļa sedanam.

"Mercedes-Benz" C-klases kupeju būs iespējas aprīkot ar tiem pašiem dzinējiem, kas jau tagad pieejami šī modeļa sedanam. Bāzes versijā "C180" divdurvju automobilis būs aprīkots ar 156 zirgspēku jaudīgu 1,6 litru benzīna dzinēju, bet jaudīgākajā "C300" – ar 245 ZS jaudīgu divlitru agregātu un "4Matic" pilnpiedziņu.

Tāpat ar benzīna motoru vēl būs pieejamas modifikācijas ar 184 un 211 ZS. No dīzeļdzinējiem būs pieejamas divas versijas – ar 170 vai 204 ZS, no kurām otrā aprīkojama arī ar pilnpiedziņas transmisiju.

Papildus aprīkojuma sarakstā tiek piedāvāta adaptīvā kruīza kontrole, pneimatiskā balstiekārta, automātiskā stāvvietā novietošanas sistēma, klimata kontroles sistēma, kura automātiski aktivizē salona ventilācijas recirkulāciju, ņemot vērā GPS datus, piemēram, iebraucot tunelī.

Savukārt "Mercedes-Benz" C-klases kupejas sportisko modifikāciju "C63 AMG" prezentēs 19. augustā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!