Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Aston Martin" ekskluzīvais sedans "Lagonda Taraf" Lielbritānijas tirgū maksās 696 tūkstšus sterliņu mārciņas (980 tūkstošus eiro), liecina markas dīlera "H.R. Owen" interneta mājaslapā publicētā informācija.

Tādējādi "Aston Martin Lagonda Taraf" izrādījies gandrīz divkārt dārgāks nekā "Rolls-Royce Phantom" versijā ar pagarināto riteņu garenbāzi (tāds maksā no 374 tūkstošiem mārciņu) un trīskārt dārgāks nekā "Bentley" flagmanis "Mulsanne" (229 tūkstoši mārciņu).

Sākotnēji "Aston Martin" plānoja ekskluzīvo sedanu piedāvāt tikai Tuvo Austrumu tirgū. Vēlāk autoražotājs paziņoja, ka jauno modeli varēs iegādāties arī Lielbritānijā un atseviškās kontinentālās Eiropas valstīs, tostarp Krievijā, kā arī Singapūrā un Dienvidāfrikā.

Jau rakstījām, ka "Aston Martin Lagona Taraf" ir aprīkots ar 565 zirgspēku jaudīgu 5,9 litru V12 dzinēju, kas ļauj ekskluzīvajam sedanam no vietas līdz 100 km/h paātrināties piecās sekundēs un maksimāli sasniegt 320 km/h.

Katrs no šī modeļa spēkratiem tiks samontēts ar rokām. Tā virsbūve ir izgatavota no oglekļa šķiedras. Pavisam "Aston Martin" plāno izgatavot tikai 200 vienības "Lagonda Taraf" sedanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!