Foto: Publicitātes foto

Krokodilu āda, briljantu inkrustācija un pat ar samtu pārvilkta virsbūve – to visu autobūvē esam jau redzējuši. Tomēr "Bentley" nācis klajā ar ko jaunu un nebijušu – interjera dekoratīvajā apdarē dabīgā koka vietā automobiļa pircējs varēs izvēlēties akmeni.

Turklāt tas nav vienkāršs akmens, kas atrasts turpat Lielbritānijā "Bentley" rūpnīcas pievārtē. Grezno automobiļu dekoratīvajai apdarei izmantotais akmens tiks vests no izmeklētiem reģioniem Indijā.

Latvietis praktiskais tūlīt steigs iebilst, ka, braucot pa mūsu ceļiem, jau pēc pirmās bedres tie akmeņi no priekšējā paneļa iekritīs "Bentley" saimniekam vai pasažierim klēpī. Satraukumam nav pamata, jo šajos akmens apdares paneļos autoražotāja speciālisti ieguldīs ļoti daudz darba.

No Indijas atvestie aptuveni 200 miljonu gadu vecie akmeņi tiks sadalīti vairākās plānās plāksnēs. Katra no tām tiks slīpēta tiktāl, kamēr sasniegs 0,1 milimetra biezumu, apgalvots "Bentley" oficiālajā preses paziņojumā. Rezultātā tiks iegūts ļoti viegls un gandrīz caurspīdīgs materiāls, kas joprojām saglabā akmens tekstūru.

Vismaz sākotnēji šāda apdares opcija būs pieejama "Continental" un "Flying Spur" modelim. Akmeni varēs izvēlēties kādā no četriem toņiem – baltā, tumši pelēkā, sarkanīgā un vara metāliskajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!