Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Bugatti" oficiāli prezentējusi jauno superauto "Chiron", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo planētas ātrāko sērijveida auto "Veyron". Jaunais superauto maksās 2,4 miljonus eiro, neieskaitot nodokļus, un pirmie klienti to saņems septembrī.

"Bugatti Chiron" tiks izgatavots 500 vienību ierobežotā sērijā. Automobilis ir aprīkots ar jau pazīstamo W16 dzinēju, kas tagad attīsta 1500 zirgspēku jaudu un 1600 ņūtonmetru griezes momentu. Maksimālais braukšanas ātrums tam ierobežots pie 420 km/h atzīmes.

Kā norāda "Bugatti", dzinēja jaudas palielināšanai par ceturtdaļu salīdzinājumā ar priekšteci, inženieriem nācās pārveidot vai uzkonstruēt no jauna praktiski katru spēka agregāta detaļu. Dzinējam ir četras turbīnas, no kurām divas darbojas pie zemiem motora apgriezieniem, bet pārējās divas pieslēdzas no 3800 apgr./min. Tas ļāvis panākt lineāru jaudas pieaugumu jau no 2000 apgr./min.

"Bugatti Chiron" dzinējs sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Tāpat šim superauto ir pilnpiedziņas sistēma ar iespēju bloķēt priekšējo un aizmugurējo diferenciāli.

No vietas līdz 100 km/h jaunais superauto paātrinās 2,5 sekundēs, bet pēc 6,5 sekundēm tas jau būs sasniedzis 200 km/h, savukārt 300 km/h – pēc 13,6 s. Standarta režīmā "Chiron" maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 380 km/h, bet, lai sasniegtu 420 km/h, jāizmanto speciāla atslēga.

"Bugatti Chiron" konstrukcijā plaši izmantota oglekļa šķiedra. No šī materiāla ir ne tikai monokoks un šasija, bet arī virsbūves paneļi. Vēl šis superauto ir aprīkots ar keramiskajām bremzēm, kam priekšējās skavās ir izmantoti astoņi titāna sakausējuma virzuļi.

Plašākai sabiedrībai jaunais "Bugatti" superauto tiks parādīts šonedēļ notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!