Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējis 408 zirgspēku jaudīgu elektromobiļa konceptu "Generation EQ". Sērijveida ražošanā tamlīdzīgs elektriskais apvidus automobilis nonākšot 2019. gada un konkurēšot ar "Tesla Model X".

"Mercedes-Benz Generation EQ" aprīkots ar diviem elektromotoriem – pa vienam uz katras no riteņu asīm. Abi elektromotori kopumā attīsta 300 kW (408 ZS) jaudu un pastāvīgu 700 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h "Mercedes-Benz" elektriskais apvidnieks paātrinās piecās sekundēs.

"Generation EQ" prototipa elektromotori enerģiju iegūst no litiju jonu akumulatoru komplekta ar 70 kWh, kas, pēc autoražotāja apgalvojuma, nodrošina iespēju nobraukt līdz pat 500 kilometru. Tāpat tam ir ātrās uzlādes iespēja – piecās minūtēs var uzņemt enerģiju, kas pietiks 100 kilometru nobraukšanai.

"Mercedes-Benz Generation EQ" koncepts aprīkots ar jaunu navigācijas sistēmu, kas balstīta uz "HERE" kartogrāfijas servisu, ko autoražotāji "Audi", BMW un "Daimler" iegādājās no somu "Nokia".

Sērijveida ražošanas gadījumā šis apvidnieks tiks piedāvāts ar "Mercedes-Benz" apakšzīmolu EQ, ar kuru tiks piedāvāti tikai simtprocentīgi elektriskie automobiļi. Jaunajā EQ saimē būs vismaz četri modeļi – divi sedani un divi apvidnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!