Foto: Publicitātes attēli

Norvēģijas kompānija "Fresco Motors" gatavojas ražošanā ieviest "Tesla Model 3" konkurentu "Reverie". Norvēģu elektriskais sedans spēšot līdz 100 km/h paātrināties divās sekundēs, maksimāli sasniegs 300 km/h un iegūs modulāro akumulatoru komplektu.

Pašlaik gan "Fresco Motors" nav pat elektromobiļa prototipa, ir vien datorilustrācijas un aprēķinātā veiktspēja. Vizuāli "Reverie" atgādina "Tesla Model S", vienu no vispopulārākajiem elektromobiļiem Norvēģijā. Tomēr gabarītu ziņā norvēģu elektromobilis būs tieši starp "Tesla Model 3" un "Model S".

Norvēģi nav mēģinājuši radīt vienkārši "Tesla" "importa aizstājēju", bet arī izdomājuši jaunus tehnoloģiskos risinājumus. Piemēram, ja akumulatoru bloks tiks bojāts, to ātri un viegli varēs nomainīt pret jaunu. Tāpat "Reverie" akumulators atbalstīšot ne tikai ātro, bet arī bezvadu uzlādi.

Par saviem potenciālajiem klientiem "Fresco Motors" redz tos, kuri priekšroku dod vietējās izcelsmes precēm. Norvēģijā elektromobiļi ir ārkārtīgi populāri, tādēļ "Fresco Motors" sev paredz veiksmīgu debiju.

Neskatoties uz to, ka "Reverie" elektrisko sedanu plānots prezentēt tikai 2021. gadā, norvēģu uzņēmums ziņo, ka jau saņēmis 70 pasūtinājumus šim modelim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!