Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" (VW) prezentējis jaunu jaudīgo elektrisko automobiļu modifikāciju "GTX", kas seko "GTI" un "GTE" modeļu sērijām. Pirmais "GTX" modifikācijas automobilis ir "ID.4 GTX".

Tā divi elektromotori – viens uz priekšējās, bet otrs uz aizmugurējās ass – kopumā spēj sniegt 220 kW (299 ZS) jaudu, kā arī nodrošina visu riteņu piedziņu. Sportiskais elektromobilis no vietas līdz 100 km/h paātrinās 6,2 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 180 km/h.

"ID.4 GTX" akumulators uzglabā līdz 77 kWh enerģijas (neto), kas reālos braukšanas apstākļos var nodrošināt nobraukumu līdz 480 kilometriem (WLTP ciklā). Ar maksimālo uzlādes jaudu 125 kW automobiļa akumulatoru iespējams uzlādēt vien 30 minūtēs, lai veiktu vēl 300 km distanci.

Abreviatūra "GTX" tiks izmantota, lai apzīmētu katru "ID." produktu līnijas sportiskāko, jaudīgāko modeli. Ilgtspēja un sportiskums viens otru neizslēdz, bet gan papildina. "ID.4 GTX" sekos arī citi "ID." sērijas elektroauto jaudīgās modifikācijas modeļi.

Jaunais modelis būs pieejams vairākās izsmalcinātās krāsās, bet "ID.4 GTX" galvenā krāsa būs sarkanā (Metallic Kings Red), gluži kā citām VW zīmola sportiskajām modifikācijām.

Automobilis papildu komplektācijā pieejams arī ar inovatīvu paplašinātās realitātes displeju, kas saplūst ar realitāti – piemēram, navigācijas sistēmas pagrieziena bultas parādās autovadītāja redzes laukā aptuveni 10 metrus priekšā automobilim.

"VW ID.4" modelis Latvijā pieejams kopš marta beigām. "ID." sērijas modeļi ir stratēģisks pagrieziena punkts VW grupas elektriskās mobilitātes kampaņā. Pat pērn grupai izdevās vairāk nekā trīskāršot pilnībā elektrisku modeļu pārdošanas apjomu, un uzņēmums plāno vēlākais līdz 2025. gadam kļūt par elektriskās mobilitātes līderi.

"VW ID.4 GTX" pasūtījumiem Baltijā būs pieejams maija otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!