Pirmo reizi kopš modeļa prezentācijas 2015. gadā, "Bentayga" apvidus auto ir ieguvis "Bentley" vissportiskāko versiju "S".

Automašīnas spēka agregāts ir jau pazīstamais četru litru V8 turbomotors, kas attīsta 550 zirgspēku jaudu un 770 Nm griezes momentu. Tas ļauj "Bentayga S" paātrināties līdz 100 km/h 4,5 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 290 km/h. "Bentayga S" īpašās iezīmes ir balstiekārtas unikāls sportiskais regulējums, dzinēja izplūdes sistēma ar brīvāku plūsmu, kā arī īpašs modeļa sportiskumu akcentējošs dizains.

Tāpat kā nesen prezentētajā "Continental GT Speed" modelī, arī "Bentayga S" izvēles iespējas starp "grand-touring" komfortu un sportisku braukšanu ir paplašinātas ar šasijas režīmu izvēli. "Sport" režīmā "Bentayga S" nodrošina būtiski uzlabotu veiktspēju salīdzinājumā ar standarta "Bentayga".

"Bentayga S" jau standarta aprīkojumā uzstādīta "Bentley Dynamic Ride" aktīvā šķērsstabilitātes sistēma un par 15 procentiem stingrāka balstiekārta. Unikālās "Bentley Dynamic Ride" sistēmas pamatā ir jaudīgi elektromotori šķērsstabilizatora stieņos, kas ar 0,3 sekunžu reakciju spēj nodrošināt līdz pat 1300 Nm momentu automašīnas sānsveres neitralizēšanai. Mazāka sānsvere nodrošina labāku saķeri līkumus, būtiski uzlabo vadāmību un braukšanas komfortu.

"Sport" režīmā tiek izmainīts arī "Bentey Torque Vectoring" algoritms, līkuma ieejā viegli piebremzējot aizmugurējo riteni pagrieziena iekšmalā, tādējādi nodrošinot asāku priekšējās ass reakciju.

"Bentayga S" sportiskais tēls vizuāli akcentēts ar melniem durvju spoguļiem, tumši tonētiem priekšējiem un aizmugurējiem lukturiem, speciāla dizaina 22" vieglmetāla diskiem, kas pieejami trīs krāsojuma versijās: sudraba, matēti melnā vai spīdīgi melnā. Modeļa sportiskumu akcentē arī speciāla dizaina aerodinamikas elementi un atbilstošs skaņas pavadījums jaunās izplūdes sistēmas izpildījumā.

Jaunā "S" krāsu gamma papildināta ar "Alcantara" apdari sēdekļiem, stūrei un ātrumu pārslēgšanas svirai, tādējādi ienesot sportiskākus akcentus izsmalcinātajā "Bentayga" salonā. "Bentayga S" ieguvis jaunus, moderna dizaina un sportiskākus sēdekļus ar atzveltnē iestrādātu "S" līnijai raksturīgo izšuvumu. "Bentayga S" salona apdare pieejama gan četru, gan piecu gan septiņu sēdvietu izpildījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!