Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Mazda2 Hybrid", kura pārdošana visā Eiropā sāksies 2022. gada pavasarī, ir pirmais pašuzlādes pilnais hibrīds "Mazda" modeļu klāstā.

"Mazda2 Hybrid" ir pašuzlādes hibrīda sistēma, kas apvieno 1,5 litru trīs cilindru benzīna dzinēju ar 59 kW elektromotoru un kopumā attīsta 116 ZS jaudu.

Iedarbinot automobili, tas automātiski strādā elektriskajā (EV) režīmā. Parastas braukšanas laikā jaudas padeves sadalījums starp benzīna dzinēju un elektromotoru tiek pielāgots tā, lai nodrošinātu optimālu veiktspēju un pēc iespējas zemāku degvielas patēriņu. Palēnināšanās un bremzēšanas laikā kinētiskā enerģija tiek atgūta kā elektroenerģija un uzkrāta baterijā.

Lai arī tas ir kompakts B segmenta automobilis, jaunā "Mazda2 Hybrid" modeļa 2560 mm riteņu bāze nodrošina salona telpu četriem pieaugušajiem, kā arī 286 litru ietilpību bagāžas nodalījumā. "Mazda2 Hybrid" ir saņēmis maksimālo piecu zvaigžņu vērtējumu Euro-NCAP drošības testos.

"Mazda2 Hybrid" ir jaunākais darba auglis ilglaicīgajā sadarbībā starp "Mazda Motor Corporation" un "Toyota Motor Corporation". Tas būs "Toyota Motor Europe" piegādāts modelis, kas "Mazda2" modeļu saimei Eiropā tiks pievienots kā "Mazda" markas automobilis.

"Mazda" zīmolam šis ir ļoti nozīmīgs automobilis, ņemot vērā uzņēmuma apņemšanos sasniegt mērķus, kas izvirzīti ilgtermiņa tehnoloģiju attīstības vīzijā "Ilgtspējīgs Zoom-Zoom 2030". Tās mērķis ir līdz 2030. gadam par 50% samazināt uzņēmuma vidējās CO2 emisijas no ieguves līdz patēriņam (well-to-wheel) un, paātrinot modeļu klāsta elektrifikāciju, līdz 2050. gadam panākt oglekļa neitralitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!