Foto: Publicitātes foto

"Škoda" prezentējusi jaunās paaudzes "Kodiaq" apvidnieku. Ražotājs tam sola nākamā līmeņa efektivitāti, tostarp saglabājot dīzeļdzinēja opciju, un pilnīgi jauna interjera koncepciju. Latvijā jaunās paaudzes "Škoda Kodiaq" gaidāms nākamā gada pavasarī. Automobiļa cenas pagaidām nav zināmas.

Otrās paaudzes "Škoda Kodiaq" ir aprīkots ar 13 collu informācijas un izklaides displeju, inovatīvu "Škoda Smart Dials" vadību ar atbildes reakciju un jaunu piedāvājumu klāsta struktūru ar dizaina izvēlēm (Design Selections).

Pieci spēka agregāti piedāvā jaudu no 150 ZS līdz 204 ZS, un tagad to vidū ir arī uzlādējamā hibrīda versija – pirmo reizi "Kodiaq" – ar elektropiedziņas sniedzamību virs 100 kilometriem. Divi augstākā līmeņa dzinēji pamataprīkojumā ir savienoti ar pilnpiedziņu.

Pirmizrādi piedzīvo arī jaunākās paaudzes "LED Matrix" priekšējie lukturi un dinamiskās šasijas kontroles sistēma.

"Pilnīgi jaunajā "Kodiaq" "Škoda" iezīmes, kuras novērtē mūsu klienti, ir paceltas jaunā līmenī: vairāk vietas, vairāk funkciju un vairāk efektivitātes," prezentācijā norādīja Klauss Zellmers, "Škoda Auto" vadītājs.

Eksterjerā uzmanību uzreiz piesaista progresīvie "LED Matrix" priekšējie lukturi, savukārt salonā izmantoti otrreizēji pārstrādāti tekstila un ādas materiāli, kas iegūti videi saudzīgā miecēšanas procesā, un tas atspoguļo zīmola nepārprotamo orientāciju uz ilgtspējību.

Pirmo reizi papildaprīkojumā ir pieejams projekcijas (head-up) displejs. Ātrumpārslēga svira tagad ir pārvietota uz stūres kolonnu. Jaunais "Phone Box" ietver sevī bezvadu uzlādi diviem viedtālruņiem vienlaikus ar 15 vatu jaudu, kā arī iespēju atdzesēt ierīces uzlādes procesā.

Jaunajam "Kodiaq" ir pieejami divi dīzeļdzinēji un divi benzīna dzinēji ar jaudu no 150 ZS līdz 204 ZS. Jauns papildinājums klāstā ir pirmais "Kodiaq" ar pie elektrotīkla pieslēdzamu hibrīda spēka agregātu. Tas piedāvā kopējo sistēmas jaudu 204 ZS un elektropiedziņas sniedzamību vairāk nekā 100 kilometru.

Turklāt "Kodiaq" debiju piedzīvo 1.5 TSI ar 150 ZS jaudu apvienojumā ar daļējā hibrīda tehnoloģiju. 2.0 TSI ar 204 ZS un 2.0 TDI augstākā aprīkojuma līmeņa dīzeļdzinējs ar 193 ZS jaudu standartaprīkojumā ir pieejams ar visu riteņu piedziņu. Visi jaunā "Kodiaq" spēka agregāti standartaprīkojumā ir apvienoti ar DSG automātisko pārnesumkārbu.

"Škoda" atklāja pirmās paaudzes "Kodiaq" 2016. gadā. Līdz šim brīdim ir saražotas 841 900 vienības "Kodiaq" automobiļu, kas piegādāti klientiem 60 tirgos. Kopš 2016. gada modeļu sērija ir ieguvusi vairāk nekā 40 starptautiskus apbalvojumus. Eiropā modelis ir kļuvis īpaši populārs "Škoda" lielākajā tirgū Vācijā, kam seko Apvienotā Karaliste un Čehija. Pērn "Kodiaq" bija zīmola otrais pārdotākais apvidnieks, tikai nedaudz atpaliekot no "Kamiq" modeļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!