Vācu izdevuma "Motorsport Aktuell" lasītāji par šī gada labāko autosportistu salonautomobiļu kategorijā atzinuši itāli Alesandro Dzanardi, kurš šosezon Pasaules salonautomobiļu čempionātā ("WTCC") pārstāvēja "BMW Team Italy-Spain" komandas krāsas.
Iknedēļas motorsporta žurnālam šī balsošana jau kļuvusi par tradīciju un ar tās palīdzību tiek noteikti labākie sportisti dažādās klasēs gan autosportā, gan motosportā. Šī gada balsojumā piedalījušies vairāk kā 23 tūkstoši cilvēku. "Touring cars" un "sportscars" kategorijā Dzanardi ieguva 18.9 procentus balsu un apsteidza divus DTM braucējus – 2004. gada čempionu Matiasu Ekstromu un šīs sezonas uzvarētāju un jauno "McLaren" testpilotu Geriju Pafetu.

Itāļa uzvara uzskatāma par pārsteidzošu, jo parasti pirmās vietas te ieņēma DTM pārstāvji, tomēr tas tikai pierāda, cik ļoti vācu pulika novērtē Aleksa drosmi atgriezties lielajā sportā pēc šausminošās avārijas 2001. gadā. Dzanardi slava vācu publikas vidū nav sagadīšanās – neveiksmīgā avārija tika piedzīvota tieši Lauzicas ovālā "CART" sacīkstes laikā, bet šogad Ošeršlēbenā pilots guva savu pirmo WTCC uzvaru un gadu noslēdza desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!