Foto: Publicitātes foto
Jaunā "Ford Fiesta WRC" rallija automašīna nākamnedēļ piedzīvos debiju asfalta sacensībās pirmajā šīssezonas pasaules čempionāta (WRC) asfalta rallijā Vācijā.

"Ford Fiesta WRC" asfalta ātrumposmus jau ir "redzējusi" Argentīnas rallijā maijā, taču šajās sacensībās komandas automašīnām izmantoja grants regulējumus, jo daļa trases bija ar grants segumu, tādējādi Vācijas rallijs būs īstā asfalta debija.

Automašīnas attīstīšanas procesā "Ford" komanda pavasarī aizvadīja testu sesijas Francijā un Spānijā, kā arī jūnijā Francijā, bet pēdējie pielāgošanas darbi notiks šajā nedēļas nogalē Vācijā.

"Mēs saistām lielas cerības ar "fiestu" uz asfalta," saka "Ford" komandas pilots Miko Hirvonens, kurš turklāt Vācijā atzīmēs savu 100. startu pasaules čempionātā. "Man patīk Vācijas trase, ja ir sauss laiks, īpaši caur vīna dārziem, kur saķere ar ceļu parasti ir lieliska. Ja līst, trase ļoti mainās, jo ceļus nomet ar dubļiem un zemi. Taču apstākļi arī tad visiem ir vienādi."

Liela daļa Vācijas rallija trase izlikta Mozeles vīna ielejas ceļos, caur vīna dārziem, un arī šogad tradicionāli tiks izmantots Baumholderas armijas poligons, kas slavens ar saviem betona tanku bremzēšanas akmeņiem ceļu malās, kas ir bijuši par iemeslu smagām avārijām, īpaši lietainā laikā, kad trase ir pielijusi un slidena, kā tas gadījās Peteram Solbergam.

Vācijas rallijs ir šāgada pasaules čempionāta devītais posms, un notiks no 19. līdz 21.augustam. Sportistiem būs jāveic 19 ātrumposmi 359,59 km garumā, bet trases kopējais garums sastāda 1245,96 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!