Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīts kārtējais Igaunijas rallija čempionāta posms, kurā "Vorobjovs Racing" komandas ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns septītajā ātrumposmā nolauza mašīnas riteni un bija spiesti izstāties, tādējādi izstājoties no cīņas par Igaunijas čempionu titulu N4 klasē, kurā līdz ar to triumfēja Kaspars Koitla/Andress Otss.

Pirms šī rallija Latvijas ekipāžai bija labas izredzes kļūt par Igaunijas rallija čempioniem N4 klasē. Lai to paveiktu, Vorobjovam "Alo-TV Mulgi" rallijā bija obligāti jāuzvar. Pēc pirmās dienas četriem posmiem viņš atradās rallija vadībā, par nepilnām sešām sekundēm apsteidza Raulu Jētsu, bet par 14 sekundēm savu sīvāko konkurentu uz titulu Kasparu Koitlu. Diemžēl otrās dienas septītajā posmā Vorobjovs/Zicāns, būdami rallija līderi, vienā līkumā pieļāva kļūdu, kā rezultātā sanāca izslīdēt un nolauzt mašīnas riteni.

"Pirms šī rallija mums cerības uz kopvērtējuma pirmo vietu bija, taču ne pārāk lielas," pēc rallija stāsta stūrmanis Guntars Zicāns. "Jau ar pirmo posmu sākām braukt ātri, par ko liecina arī rezultāti. Pēc pirmās dienas bijām pirmie, taču, kā vēlāk secinājām, iespējams, tā bija kļūda, jo otrajā dienā bijām spiesti braukt pirmie, tīrot trasi. Piektajā posmā līderim pamanījāmies zaudēt gandrīz 12 sekundes, jo pieļāvām kļūdu slāpētājos. Viņiem tie nav tā kā pie mums – lielas siena ķīpas, bet gan saliktas riepas un novilktas lentas. Neierakstījāmies un bijām spiesti padot atpakaļ, kā rezultātā zaudējām kādas astoņas desmit sekundes."

"Sestajā posmā atkal uzrādījām ātrāko laiku un atguvām pirmo vietu kopvērtējumā. Ja gribi braukt ātri un cīnīties ar vadošajiem igauņu braucējiem, tad jābrauc ātri un dažreiz nedaudz arī jāriskē. Acīmredzot septītajā ātrumposmā vienā līkumā iebraucām nedaudz par ātru un sanāca izslīdēt, kā rezultātā nolauzām ratu. Tas nozīmēja to, ka cīņa par Igaunijas čempiontitulu mums šogad beigusies," turpina Zicāns.

"Jāapsveic Koitla, kurš šogad brauca ātri un stabili. Protams, esam neaudz vīlušies, bet tā, ka tagad būtu sagrauti – tā gan nav. Prieks, ka šajos svešajos ceļos, kuros pirms tam nebijām braukuši, spējām ar igauņu pilotiem cīnīties par vadošajām pozīcijām. Pēdējā Sāremā rallijā mums jānobrauc stabili un beigās kopvērtējumā būsim otrie, kas arī nav slikts rezultāts. Tagad mums priekšā Latvijas rallijs, kurā darīsim visu, lai N4 klasē kopvērtējumā izcīnītu otro vietu," tā Guntars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!