Kimi Raikonenam nav dota atļauja piedalīties WRC Somijas rallijā, kas notiks šī gada augustā. "Lotus" komandas bosi nevēlas atbrīvot somu pilotu no viņa līgumsaistībām.

2007.gada Formula 1 čempions meklēja iespēju piedalīties šajā rallijā, jo tobrīd F1 ir brīvdienas. Tomēr pēc sarunas ar komandas vadītāju Ēriku Buljē ir kļuvis skaidrs, ka neredzēsim Kimi Raikonena piedalīšanos WRC posmā, jo "Lotus" komanda nevēlas atbrīvot viņu no līgumsaistībām.

Enstonā bāzēto komandu var saprast, jo tai ir rūgta pieredze ar Robertu Kubicu, kurš pērn februārī cieta smagā rallija avārijā Itālijā un kopš tā laika nav startējis augstā līmenī.

"Mēs ar Kimi Monako pārrunājām to," paziņoja Ēriks Buljē. "Līgums neļauj viņam piedalīties rallijā un pēc tā, kas notika ar Robertu, komanda nevar atļaut Kimi to darīt. Viņš pilnībā izprata situāciju un jautājums līdz ar to ir slēgts."

Atgādinām, ka Kimi Raikonens 2010. un 2011.gada sezonā startēja WRC čempionātā pirms šogad nolēma atgriezties Formulā 1. Somijas rallijā Raikonens ir startējis trīs reizes: 2009.gadā "Tommi Makinen Racing" sastāvā viņš izstājās ar "Fiat Grande Punto S2000″, 2010.gadā avarēja ar "Citroen C4″ un vēlāk finišēja 25.vietā, bet pērn ar "Citroen DS3″ finišēja devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!