Latvijas labākais motobraucējs Matīss Karro vēl uz vienu gadu pagarinājis līgumu ar Anglijas komandu STR KTM, informēja sportista preses sekretārs Mārtiņš Jankovskis.

Jaunais līgums paredz labākus nosacījumus, no kuriem pats būtiskākais - Karro saņems daļēju KTM rūpnīcas komandas atbalstu.

Kā ziņots, Karro 30.jūnijā piedzīvoja smagu kritienu treniņos pirms pasaules čempionāta devītā posma MX1 klasē - Zviedrijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībām.

Kritienā Latvijas sportists guva smadzeņu satricinājumu, kā arī guva kompresijas lūzums mugurkaula astotajam skriemelim.

Šīs pietiekami nopietnas traumas dēļ Karro šosezon vairs nestartēs.

"Iepriekšējais līgums man bija noslēgts uz vienu gadu, jo šis komandai bija pirmais gads pasaules čempionātā, tāpēc viņiem bija daudz kas jauns," izteicās Karro. "Sezonas sākums bija ļoti labs, jo bija labi rezultāti starptautiskā mēroga sacensībās un Anglijas čempionātā, bet pasaules čempionātā turējos ap pirmo divpadsmitnieku."

"Viss bija labi - komanda priecīga un arī pats biju apmierināts ar visu, kā gāja, taču tad ne savas vainas pēc Zviedrijā piedzīvoju nopietnu kritienu un guvu smagu savainojumu, pēc kura ārsti pateica, ka trauma būs jādziedē trīs līdz četri mēneši. Tas diemžēl nozīmēja to, ka šī sezona man priekšlaicīgi beigusies," nepatīkamos Zviedrijas notikumus atcerējās Karro.

"Nesen komanda mani uzaicināja uz pasaules čempionāta posmu Anglijā, kur arī apsēdāmies pie sarunu galda. Mūsu tikšanās beidzās ar ļoti labiem jaunumiem - komanda man izteica piedāvājumu pagarināt līgumu, ko arī, protams, pieņēmu," atzina Karro. "Jāsaka, ka parasti šādus līgumus komandas ar braucējiem paraksta īsi pirms sezonas beigām, taču šī komanda vēlējās to izdarīt ātrāk, ko arī izdarījām. Jāatzīmē, ka pirmo reizi mūžā man izdevies tik ātri parakstīt līgumu."

"Šoreiz jāsaka, ka līgumā noteikumi ir ļoti labvēlīgi. Pats galvenais, ka KTM rūpnīca nolēma šogad daļēji mani atbalstīt, kas noteikti nāks tikai par labu. Piemēram, mēs varēsim tikt pie dažām motora rūpnīcas daļām, kas jau ir daudz," prieku par noslēgto līgumu neslēpa Karro. "Ja turpināšu uzrādīt labus rezultātus, iespējams, sezonas laikā varēšu tikt pie vēl kāda atbalsta no KTM. Tad vēl nākamajā gadā jau no pašas sezonas sākuma braukšu ar "Dunlop" rūpnīcas riepām, ar kurām šogad brauca tikai paši labākie."

"Nobeigumā gribētu pateikt lielu paldies Kristera Serģa moto veikalam, kas mani atbalstīja, kā arī trenerim Andrim Barbalim. Liels paldies visiem faniem, kuri mani atbalstīja gan trasē, gan pie televizora ekrāniem," teica Karro. "Paldies arī tiem dažiem desmitiem latviešu fanu, kas mani regulāri atbalstīja Anglijā, jo viņi spēja pārbļaut vairākus tūkstošus angļu fanu."

"Izmantojot iespēju, gribētu pateikt, ka šobrīd meklēju Latvijas atbalstītājus, kuri varētu man palīdzēt, lai es varētu turpināt strādāt ar 100% un uzrādīt vēl labākus rezultātus," piebilda Karro.

Kā ziņots, Karro smadzeņu satricinājumu guva arī aprīlī notikušā Bulgārijas "Grand Prix" laikā, tomēr toreiz viņš trasē atgriezās jau nākamajā nedēļas nogalē.

Šī sezona Karro atkal izvērtusies traumām ļoti bagāta, tomēr līdz pēdējai traumai sportists bija spējis stāties uz starta visos pasaules čempionāta posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!