Sebastians Fetels pēc kvalifikācijas Abu Dabi GP posmā ir saņēmis diskvalifikāciju un viņa laiks anulēts, kā rezultātā vācietim svētdienas sacīkstē būs jāstartē no pēdējās starta vietas.

Beidzoties kvalifikācijai, Fetelam tika pa radio ieteikts apstāties trases malā – šī norāde nāca no "Renault" dzinēju ražotāja un sākotnēji arī komanda nespēja paskaidrot iemelsu. Vēlāk izrādījās, ka Fetela formulā bija pārāk maz degvielas un nepieciešamā 1l vietā, kas vajadzīgs, lai tiesneši var paņemt visa veida paraugus, tvertnē bija tikai 850 ml degvielas.

Tā rezultātā, pamatojoties uz tehnisko noteikumu punktu 6.6.2, tiesneši anulēja Fetela kvalifikācijas rezultātu un nosūtīja viņu uz peletona beigām.

Vēlāk "Red Bull" komanda paziņoja, ka Sebastians Fetels sacīkstē startēs no boksiem, jo tas ļaus komandai apiet slēgtā parka noteikumu un strādāt pie formulas pirms sacīkstes starta. Tādejādi Fetela "Red Bull" formulu būs iespējams noregulēt vieglākai apdzīšanai rītdienas sacīkstē.

"Viens no visu laiku labākajiem kalnu slēpotājiem reiz teica – katra iespēja ir jauna izdevība," situāciju filozofiski komentēja Fetels. "Kas attiecas uz mums, tad rīt būs daudz iespējas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!