Foto: AFP/Scanpix
Sebastianam Fetelam vēl ir jānobriest kā Formula 1 pilotam, uzskata 1997.gada čempions Žaks Vilnēvs, pēc kura domām vācietis brīžiem "uzvedas kā bērns".

Žaks Vilnēvs uzkata, ka Fernando Alonso, kurš ir otrs pretendents uz šī gada čempiona titulu, ir krietni spēcīgāks psiholoģiskā ziņā un vairāk nobriedis Formula 1 pilots. Tomēr kanādietis atzīst, ka Fetels ir gandrīz neaizsniedzams, ja viņš nokļūst sacīkstes vadībā.

"Fernando Alonso ir labākais – par to man nav šaubu un tā pēc es arī turu īkšķus par viņu," paziņoja Vilnēvs žurnālam "Autosprint". "Sebs ir ļoti ātrs, tomēr starp viņiem ir būtiska atšķirība brīžos, kad viņi nokļūst neapskaužamā situācijā. Alonso paliek mierīgs, nosvērts un racionāls, kamēr Vetels ir sašutis, dusmīgs, bļaustās un krata vidējo pirkstu. Viņš uzvedas kā bērns. Šī uzvedība liecina par divām atšķirīgām brieduma pakāpēm. Protams, Sebs ir izcils pilots, tomēr viņam sarežģītās situācijas rodas lielākas problēmas, kamēr atrodoties vadībā viņš ir gandrīz neievainojams."

Tāpat Vilnēvs noliedza, ka Sebastiana Fetela sniegums Abu Dabi GP ir mainījis viņa domas. Atgādinām, ka Fetels Jas Marina trasē startēja no boksiem un spēja kāpt uz goda pjedestāla.

"Manas domas par Fetelu nav mainījušās," paziņoja Vilnēvs. "Paskatietis uz notikumiem tajā sacīkstē – cenšoties atgūt pozīcijas, Fetels sadūrās ar Sennu un sabojāja priekšējo antispārnu. Tad zaudēja savaldību drošības mašīnas perioda laikā un notrieca trases apzīmējumus. Tā bija ļoti smaga kļūda, kurai šoreiz nebija tālejošas sekas. Cita starpā viņš bija ļoti ātrs, tomēr nevar aizmirst, ka viņam paveicās ar diviem drošības mašīnas periodiem – manas domas tas nemaina. Es uzskatu, ka šī gada titulu vairāk ir pelnījis Alonso."

Tāpat Žaks Vilnēvs uzteica Adrianu Ņūveju – konstruktoru, ar kuru savulaik kopā strādāja "Williams" sastāvā.

"Daudzi viņu uzskata par ģēniju, taču tā vienkārši ir daļa no viņa komandas līdera iespaidīgā spēka un spējām," paziņoja kanādietis. "Viņš nav 'visu-zinošais' inženieris, kas spēj uzreiz radīt uzvarošu mašīnu, ar kuru panākumus gūs jebkurš pilots. Viņš ir viens no pazemīgākajiem speciālistiem, kas ļoti ieklausās savos pilotos. Gadi un uzvaras viņu nav izmainījuši – viņš nav diktators komandā, viņs uzklausa un ieklausās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!