Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas rallija pilots Peters Solbergs otrdien paziņoja, ka nākamajā sezonā nepiedalīsies pasaules rallija čempionātā (WRC), vēsta ārvalstu mediji.

38 gadus vecais Solbergs atklāja, ka viņš centies vienoties ar WRC komandu "M-Sport", tomēr vienības vadītājs Malkolms Vilsons esot vēlējies, lai sportists maksā par savu vietu komandā. To Solbergs nav vēlējies darīt.

"Tas ir skumji. Es gribētu turpināt startēt arī nākamajā gadā, bet tas nenotiks. Dīvaini domāt, ka nākamajā gadā vairs nepiedalīšos WRC čempionātā," stāstīja Solbergs. "Rallijs ir dramatiski mainījies. Ja braucējs vairs nav gatavs maksāt par savu vietu komandā, tad vairs nav iespēju izsisties uz augšu."

"Es biju gatavs braukt bez maksas, bet par braukšanu rallijā šobrīd nevēlos maksāt," viņš turpināja. "Tas gan nenozīmē, ka mani vairs nekad nevarēs redzēt WRC automašīnā."

Savu profesionālā autosportista karjeru Solbergs sāka 1998.gadā, un šajā laikā viņš izcīnīja 13 uzvaras un 47 reizes kāpa uz goda pjedestāla. 2003.gadā viņš kļuva par pasaules čempionu "Subaru" komandā, bet 2004. un 2005.gadā viņš kopvērtējumā palika otrajā vietā.

Šogad "Ford" komandas rindās viņš WRC kopvērtējumā ierindojās piektajā pozīcijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!