Foto: Publicitātes foto
Neskatoties uz pārliecinošo uzvaru Montekarlo rallijā, deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjens Lēbs negrasās mainīt savus plānus un atgriezties WRC uz "pilnu slodzi", ziņo ārzemju prese.

Tāpat franču pilots apsolījis, ka šis bija viņa pēdējais Montekarlo rallijs, kurā Lēbs ir uzvarējis septiņas reizes. Kā zināms, šosezon pasaules rallija čempionātā (WRC) viņš piedalīsies tikai četros posmos, bet nākamgad pavisam aizies no rallija.

"Es esmu izdarījis izvēli darīt kaut ko citu un tas nav tāpēc, ka man pietrūktu tā, ko es daru tagad," intervijā žurnālam "Autospport" izteicās Lēbs. "Rallijā esmu aizvadījis 10 gadus un pievēršanās kaut kam citam būs pārmaiņas manā dzīvē. Varbūt es atgriezīšos, bet tikai tad, ja sailgošos pēc rallija."

Tā kā Lēbs vairs nepiedalās pasaules čempionātā, pirms Montekalro rallija radās jautājums, kāda motivācija deviņkārtējam pasaules čempionam būs braukt šajās sacensībās, taču rezultāti parādīja, ka ar šo lietu viss ir kārtībā.

"Nebija nekādas atšķirības," saka Lēbs. "Motivācija parādījās, tiklīdz nonācām ātrumposmā un sāku braukt. Tie bija fantastiski ātrumposmi, ar visu sniegu, man bija ļoti jautri."

Montekarlo rallijā Lēbs uzvarēja ar vairāk kā pusotras minūtes pārsvaru pār savu tautieti Sebastjenu Ožjēru ("Volkswagen").

Nākamais WRC starts Lēbam būs februārī Zviedrijā, tad maijā Argentīnā, un pēdējais WRC rallijs franču čempionam būs oktobrī, viņa mājas posmā Elzasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!