Foto: AFP/Scanpix

Francūzis Sebastjans Ožjērs svētdien uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas otrajā posmā - Zviedrijas rallijā -, sagādājot pirmo WRC uzvaru "Volkswagen" komandai.

29 gadus vecais sportists finišā par 41,8 sekundēm apsteidza savu tautieti, deviņkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Lēbu ("Citroen"), izcīnot astoto uzvaru karjerā. Francijas sportisti dubultuzvaru Zviedrijas rallijā, kurā parasti dominē skandināvi, izcīnījuši pirmoreiz karjerā.

Trešo vietu izcīnīja Madss Ostbergs no Norvēģijas ("Qatar M-Sport"), kurš no uzvarētāja atpalika par minūti un 24,5 sekundēm, bet vēl par sešām sekundēm lēnāk ralliju veica otrs "Volkswagen" pilots, soms Jari-Mati Latvala.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā tagad līderis ar 46 punktiem ir Ožjērs, bet viņam trīs punktus zaudē pirmā posma, Montekarlo rallija uzvarētājs Lēbs. Savukārt Ostbergs ar 24 punktiem atrodas kopvērtējuma trešajā vietā.

Zviedrijas ralliju sekmīgi pabeidza arī ar Latvijas licenci startējošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš ierindojās 32. vietā. Kopumā šajās sacensībās finišēja 35 ekipāžas.

Nākamais WRC posms risnāsies Meksikā marta otrajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!