Foto: Publicitātes foto

Septembris kļūs par intensīvāko šāgada Eiropas rallija čempionāta (ERČ) laiku, jo kalendāra izmaiņas vēsta, ka šai mēnesī notiks trīs ERČ posmi, informē seriāla organizatori.

Pēc Horvātijas Autosporta federācijas lūguma ir mainīts šai valstī paredzētā posma norises laiks, pārceļot to no jūnija uz septembra beigām, apvienojot ralliju ar FIA Motoru sporta padomes sēdi. Horvātijas rallijs risināsies no 26. līdz 28. septembrim.

Tādējādi ERČ organizatori "Eurosport Events" panāca vienošanos arī par Polijas posma norises laika maiņu, pārceļot šo grants ralliju no septembra beigām uz vidu, 13. - 15. septembri. Ievadīs intensīvo rallija mēnesi "Barum Czech Rally Zlin", kas sāksies 1. septembrī.

"Lai gan Polijas rallijs tagad notiks vienlaicīgi ar pasaules rallija čempionāta (WRC) Austrālijas posmu, no kā mēs kopā ar FIA cenšamies izvairīties, dažādās laika zonas un dublējošos dalībnieku neesamība liek cerēt, ka šie pasākumi viens otru neietekmēs," saka Fransuā Ribeiro, "Eurosport Event" direktors.

"Kalendāra mainīšana situācijā, kad sezona jau ir sākusies, nekad nav patīkama, taču mēs pateicamies Polijas rallija organizatoriem par atsaucību," piebilst Ribeiro. "Lai gan mums tagad starp diviem asfalta posmiem ir viens grants rallijs, mēs ceram uz lielu dalībnieku un fanu atsaucību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!