Leģendārā F1 komanda "Williams" otrdienas rītā kā pēdējā prezentēja savu jauno 2013. gada kodeli FW35.

Tieši šodien Barselonā startē F1 pavasara testu otrā kārta, kas ilgs četras dienas. Pirmajos testu braucienos Heresas trasē "Williams" izmantoja pārveidotu pērnā gada modeli, kamēr rūpnīcā turpinājās darbs pie FW35. Arī šo mašīnu uz priekšu dzīs "Renault" motors, bet tās dizainā pamanāmākā atšķirība ir pārveidotie sānu gaisa savācēji.

Komanda atzīst, ka "Williams/Renault FW35″ par 80% ir pilnīgi jauna formula – tai ir jauna pārnesumkārba, jauna aizmugurējā piekare, jauni radiatori, kā arī jauna grīda un izpūtēji. Tāpat pilnībā no jauna izstrādāta mašīnas kopējā virsbūve un purngals.

Komandā šogad debitēs jaunais somu talants Valterī Botass, kuram jau iepriekš bijusi laba iespēja aizvadīt gana daudz testu kilometrus. Viņš nomainīs Bruno Sennu. Savukārt otrs "Williams" pilots būs venecuēlietis Pastors Maldonado, kurš pērn Spānijas GP izcīņā ieguva komandai pirmo uzvaru kopš 2004. gada. Neskatoties uz to, kopumā komanas rezultāti nebija spīdoši un tā palika astotajā vietā Konstruktoru kausā.

"Williams" turpina vadīt tās dibinātājs Frenks Viljamss, kamēr tehniskais direktors kopš 2011. gada ir Maiks Kuglans, kurš savulaik bija "McLaren" vienības galvenais dizaineris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!