Foto: Publicitātes foto

Šāgada pasaules rallija čempionāta (WRC) septītais posms, Sardīnijas rallijs, ilgs tikai divas dienas, kas ir divas reizes īsāks laiks nekā pagājušogad, kad Sardīnijas rallija ātrumposmi risinājās četras dienas, liecina organizatoru izplatītā informācija.

Saīsināt sacensības organizatoriem izdevies, izveidojot kompaktāku trasi. Aizvadāmo ātrumposmu skaits palicis nemainīgs - 16, arī kopējā sacensību distance neatšķiras no pagājušā gada.

Pērn Sardīnijas rallijs iesākās ceturtdien ar diviem 28 km gariem ātrumposmiem, bet šogad ceturtdienā tiks aizvadīts tikai kvalifikācijas ātrumposms un notiks rallija svinīgā atklāšana. Sacensības iesāksies piektdien, un pēdējais no astoņiem dienas ātrumposmiem tika aizvadīts tumsā, pusdesmitos vakarā. Arī sestdien ekipāžām būs jāveic astoņi ātrumposmi, bet vakarā paredzēta uzvarētāju apbalvošana.

Kā zināms, WRC posmi parasti risinās trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai. Izņēmums bija šāgada pirmais posms, Montekarlo rallijs, kas ilga četras dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!