Bernijs Eklstouns apstiprinājis, ka šobrīd notiek sarunas par Meksikas pievienošanu F-1 kalendāram jau 2014. gadā.

Sākotnēji bija plānots F-1 posmu rīkot Kankunā, kas ir populārs tūrisma objekts valts austrumu piekrastē, taču Eklstouns izdevumam "AutoWeek" apstiprinājis, ka tur sacensības nenotiks.

"Mehiko ir labāka vieta sacensību rīkošanai," izteicies Eklstouns. "Jebkur pasaulē varat paprasīt cilvēkiem, kur atrodas Mehiko un vairāk vai mazāk visi atbildēs, ka tā ir Meksikā. Ja paprasīsiet, kur ir Kankuna, gandrīz neviens nemācēs atbildēt."

Ermanosa Rodrigesa vārdā nosauktajā trasē Mehiko jau tika rīkotas Formula 1 sacīkstes no 1963. līdz 1970. gadam un no 1986. līdz 1992. gadam. Savukārt vēlāk Mehiko trasē notika arī A1GP un ChampCar čempionātu posmi.

Šobrīd ir zināmas trīs personas, kas iesaistītas projekta īstenošanā. Viens no tiem ir Tavo Hellmunds, kurš jau palīdzēja sarīkot F-1 posmu Ostinā, ASV, bet otrs – izklaides biznesa kompānijas "CIA Group" izpilddirektors Alehandro Soberons. Savukārt trešais iesaitītais ir FIA Senāta loceklis un Meksikas automobiļu asociācijas patrons Karloss Slims Domits, pasaulē bagātākā cilvēka Karlosa Slima Helu dēls.

Eklstouns gan noliedz, ka Slims Helu gatavojas apmaksāt sacenību rīkošanu, lai gan pateicoties viņa naudai Formulā 1 ienākuši divi piloti, Serhio Peress un Estebans Gutjeress.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!