Foto: AP/Scanpix

"Mercedes" F-1 komandas vācu pilots Niko Rosbergs ir ļoti neapmierināts ar komandas pavēli Malaizijas "Grand Prix" noslēgumā neapdzīt trešajā vietā braucošo Lūisu Hamiltonu, lai gan viņam bija iespēja to izdarīt, vēsta ārzemju prese.

Sacīkstes noslēgumā Rosbergs bija ātrāks par savu komandas biedru Hamiltonu un lūdza komandas vadību atļaut viņam apsteigt britu čempionu, uz ko vienības direktors Ross Brauns vairākkārt atbildēja noraidoši. Atšķirībā no sava tautieša Sebastjana Fetela Rosbergs paklausīja vadību, taču pēc sacīkstes ieteica Braunam šo situāciju "atcerēties".

"Mercedes" F-1 komandas augstākā vadība arī neatstāja šo gadījumu bez ievērības, un izteicās, ka Brauns rīkojies nepareizi.

"No sportiskā viedokļa tas bija nepareizi," intervijā Vācijas televīzijas kanālam RTL izteicies "Mercedes" komandas austriešu akcionārs un direktors, bijušais F-1 pilots Nikijs Lauda. "Viņiem vajadzēja ļaut Rosbergam braukt [ātrāk]. Mums būs jāparunā ar Rosu, ja šī gatavojas būt stratēģija, ko mēs turpmāk izmantosim."

Brauns savu lēmumu pamato ar to, ka arī Rosberga formulā bijis maz degvielas, un svarīgi bijis abiem pilotiem aizkļūt līdz finišam, taču vācu sportists to noliedz. "Man nebija jātaupa degviela, viss bija kārtībā," saka Rosbergs. "Es gatavojos ar Rosu pārrunāt, vai šis patiešām bija pareizākais lēmums."

Ja Rosberga riepu stāvoklis un degvielas atlikums atļāva, tad viņš, iespējams, būtu varējis pacīnīties ar "Red Bull" par uzvaru, norāda eksperti. "Viņš vismaz būtu radījis "Red Bull" problēmas ar riepām," norāda 1996. gada F-1 čempions Deimons Hils, atsaucoties uz to, ka sacīkstes beigās abas "Red Bull" formulas centās saglabāt riepas un brauca saudzīgākā režīmā.

Tai pašā laikā Rosbergs noliedz, ka šī situācija varētu norādīt uz to, ka par "Mercedes" komandas pirmo numuru ir kļuvis Hamiltons. "Es saprotu, ka tāds iespaids var rasties," saka 27 gadus vecais vācietis. "Taču esmu pārliecināts, ka lēmums būtu bijis tieši tāds pat, ja vadībā būtu es."

Pēc sacīkstes arī Lūiss Hamiltons atzina, ka Rosbergs bija pelnījis trešo vietu, kas tika britu braucējam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!