Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules motošosejas čempionāta sezonas trešā posma - Spānijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās prestižajā "MotoGP" klasē sestdien triumfēja pagājušās sezonas labākais braucējs spānis Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" vienības.

Lorenso pēdējā kvalifikācijas sesijā apli veica minūtē un 38,673 sekundēs un par nepilnām trim sekundes desmitdaļām apsteidza tautiešus Dani Pedrosu un Marku Markesu no "Repsol Honda" vienības, kuri ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Kvalifikācijas uzvarētājam palīdzēja konkurentu neveiksmes, kuri nespēja uzrādīt labākus apļa laikus, jo traucēja citu kvalifikācijas dalībnieku kritieni.

Ceturto un piekto labāko apļa laiku sasniedza Kals Krutčlovs ("Monster Yamaha") un Valentīno Rosi ("Yamaha Factory"), bet sestais bija vēl viens spānis Alvaro Bautista ("Go&Fun Honda").

Sacensības risināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 41 punktu ir Markess, taču tāds pats punktu skaits ir arī Lorenso. Trešais ar 33 punktiem ir Pedrosa.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais pasaules čempions Keisijs Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!